25 Temmuz 2014 Cuma

KAŞ

Bu yazıda biraz da Türkiye'de var olan güzelliklerden bahsetmek istiyorum. Biri Kekova (blogda mevcut) diğeri ise Kaş. Kaş'a 2 yıl önce de gelmiştim ama çok uzun vakit geçirmediğim için sadece birkaç yer görme şansım oldu.

İstanbul'dan yaklaşık 850 km uzaklıktadır. Bizim arkamızda römork olduğu için yolumuz 11 saat sürdü ortalama 100 km/h ile.






Yol üzerinde Kaputaş Plajı'nı gördük. Kaş'tan yaklaşık 20 km uzaklıktadır ve Kaş'ın en meşhur koyudur diyebilirim. Sebebi ise alttaki resimlerde de göreceğiniz gibi kum bembeyaz, su turkuaz rengi.


Kaputaş'a gelenler arabalarını alttaki resimde gördüğünüz gibi yol üzerinde park ediyorlar ve uzun merdivenlerden aşağı inerek plaja ulaşıyorlar. Plajda şezlong bulunmuyor, insanlar havlularını kumun üzerine sererek güneşleniyorlar.






Bahsettiğim merdivenlerin bir kısmını alttaki resimdeki gibi görebilirsiniz. İnmek problem olmuyor ancak o merdivenleri çıkmak sıcakta epey zor oluyor. Eskiden bahsettiğim şekilde yukarıya yol üzerine park edilen birçok araç çalınmış ve hırsızlık olayları olmuş ancak günümüzde bu gibi problemler henüz duymadım.


Yukarıdaki resimde çok belirgin olmayan merdivenler 192 basamaklı ve diktir.


Bu tatil çok dinlendirici, eğlenceli, bir o kadar da hareketli geçti. Otel seçimini iyi yapmış olmamızın elbette payı oldukça büyük. Yakın bir arkadaşımız olan sevgili Berk'in tavsiyesine uyarak Limanağzı'nda bulunan Nuri's Beach'te 6 gecelik rezervasyon yaptırdık. Otel toplam 17 bungalowdan oluşuyor. İlk başta bungalow olduğu için börtü böcek olur diye tedirgin olmadım değil ama odayı gördüğümde bu tür endişenin çok yersiz olduğunu farkettim. Otele sadece denizden ulaşım mümkün (eğer Likya Yolu'nu yürümek istemiyorsanız tabii), otele ait teknelerle çizelgedeki saatlere göre Kaş'a ulaşım mümkün. Otel işletmesi her konuyu çok ince düşünmüş, bu sebepten keyifli vakit geçirmemek için sebepler ortadan kalkıyor. İşletme sahibi ve işletmecisi Ramazan Bey ve ekibi oldukça enerjik ve müşterileriyle epey ilgililer. Barmen Okan'ın muhteşem kokteyllerini mutlaka deneyin. Aşağıda Okan'ın hazırladığı ahududulu frozenı görebilirsiniz, tadı da en az görüntüsü kadar güzeldi.



Bungalowlar aşağıdaki gibi.


Her bir bungalowa Kaş, Alanya, Korkuteli vb. gibi isimler verilmiş. Bizim odamız Korkuteli idi ve oldukça konforluydu. En büyük odaları ise Kaş ve Alanya, bu iki odanın kendi özel cibinliği var ve denize (eğer halka karışmak istemiyorsanız:)) kendi özel bölümünden girebiliyorlar.



Bungalowlar yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi zeytin ağaçlarının içinde yer alıyor. Eğer doğa severseniz ve huzur arıyorsanız Nuri's Beach mükemmel bir yer.  



Yukarıdaki resim de otelin koyu. Bu plaja dışarıdan da misafirler geliyor. Yine tekneye binerek buraya ulaşım sağlayabiliyorlar. Fotoğrafı çok kaliteli çekemedim ama su müthiş berrak oluyor, özellikle akşam yemeklerinde (akşam yemeklerini deniz kenarındaki restaurantta yiyoruz) büyük balıklar doluşuyor, ışıklandırma sistemi olması sebebiyle bu balıkları görmek zor olmuyor, müren balığı bile gördüm. Bu plajın özelliği şu ki, kıyı soğuk ancak açıldıkta su biraz daha ılık oluyor, sebebi kıyıda kaynak suyu olması imiş.

Limanağzı Plajı'na ulaşım aşağıda resmini gördüğünüz yerden (eger otel müşterisi değilseniz) oluyor.



Kaş'ın diğer meşhur plajları arasında Patara Kumsalı, Hidayet Koyu, Büyük ve Küçük Çakıl Plajları, Akçagerme Plajıdır. Ama en meşhur olanı Limanağzı Koyu'dur. Bu koyda oldukça fazla sayıda caretta caretta bulunmaktadır. 


Kaş, marina:



Kaş'ın merkezi de en az koyları ve plajları kadar güzel. Küçük ama hareketli, şirin mi şirin bir merkezi var. Ara sokakları gezmeyi seven bir insansanız Kaş size hitap ediyor.








Merkezde fazla sayıda cafe ve restoran bulunuyor.

Merkezde yemek için tercih ettiğimiz özellikle 2 restoran var. Biri Dolphin Restaurant (burası R&B yani Rakı-Balık :) yapmak için. Dolphin'de ahtapot ızgara yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Anlatırken bile canım çekti. Bir de Sempati diye bir restoran var. Sempati'de çoğunlukla Türk mutfağı yemekleri oluyor ama kullandıkları soslar ve karışımlar çok leziz, özellikle cevizli sultan köftesi ve güveçte bademli tavuk yemekleri muazzam. 

Peki Kaş'ta geceleri ne yapılır? Cıstak cıstak diskolar pek popüler değil burada. En meşhur bar olan Mavi Bar'da çalınan müzikler eşliğinde içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Ya da Mavi Bar'ın karşısında bulunan taşların üzerine oturarak dışarıdan aldığınız biranızı afiyetle içebilirsiniz. Taş Bar diye geçen yer Mavi Bar'dan daha fazla rağbet görüyor. Aşağıda resmini gördüğünüz yol Mavi Bar'a doğru iniyor. Gece Kaş'ta hayat bu meydanda oluyor.




Kaş'a gelen tatilci profilinden bahsetmek istiyorum bir de. Çoğunluğu genç olmak üzere diğer tatil mekanlarındaki kalitesiz koku burada yok, insanlar arkadaşlarıyla toplanmış gelmiş amaçları tatil yapmak, eğlenmek. 2 yıl önce çoğu turistin Türk olduğunu hatırlıyorum ancak bu yıl çok sayıda yabancı turist vardı.
Aşağıdaki fotoğrafta renkli sandalyeli bir mekan göreceksiniz. Orası Mavi Bar işte:) renkli ve küçük sandalyeleriyle meşhurdur. İçkilerin fiyatları ise örneğin bira 13-15 tl.


Kaş'ta gece hayatına da kısaca değindim.

Kaş'ta fazla sayıda Likyalılar dönemine ait kaya mezarları görebilirsiniz. Yukarıdaki fotografta bir adet mevcut.

Tatil bittiğinde yine Kaş merkeze doğru jetimizle ilerliyoruz. Kaş'ta huzuru bulduktan sonra bir de Bodrum'a gidip enerjimizi atalım dedik:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder